Paraffinos kézápolás

Itt a hideg és már túl vagyunk egy nagyobb havazáson is. A hideg azonban nem kedvez a bőrünknek. És most nem csak az arcunkra gondolok, hanem a kezünk is igényli az odafigyelést és kényeztetést a hidegben. Íme a tuti tipp, hogy a kezünket ne kelljen télen sem a hátunk mögött dugdosni, hanem büszkék lehetünk az ápoltságukra.

Lehet, hogy sokan hallottatok már a paraffinos kezelésről, amely egy  kollagén és elasztin hatóanyagú mélyhidratáló kúra. Nemcsak kezünk bőrére van jótékony hatással, hanem a körmöket is ápolja, átpuhítja. A kezelés után a kéz és a köröm felülete ápolttá, bársonyossá válik.

A kezelés menete a következő:

– természetes alapanyagú krémekkel radírozzák át a kezeket (bőrápoló kókuszolaj, kukoricacsíra olaj és borostyánkő őrleményt tartalmazó radír)

– majd egy magas e-vitamin és kollagén tartalmú krémmel hidratálják a kiszáradt, vitaminhiányos bőrt.

Mindez egy nyugtató, pihentető masszázzsal kerül fel a kezekre.

– A hidratált, bekrémezett kezeket narancsos paraffinba mártják, amit 63 fokra felmelegítettek

– Azért, hogy a kezeket melegen tartsák, 10-15 percre hőtartó kesztyűbe helyezik, ezzel segítve a hatóanyagok mélyre jutását

– A viaszréteget  egy könnyed mozdulattal lehámozzák és a fennmaradt krémet egy (újabb) rövid levezető masszázzsal  bedolgozzák a kezünk bőrébe.

(Itt jegyzem meg, hogy imádom a masszázsok minden változatát, duplázva pedig különösen tudom élvezni!)

Egyébként a paraffinnak kitűnő hőtároló tulajdonsága van, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet, s ezzel hozzájárul a hidratáló krémek felszívódásához. A kezelés következményeként a száraz, repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz. Mind a kezekre, valamint a lábakra is pozitív hatással van.

Ezt a kezelést otthon is megcsinálhatjuk magunknak, nem kell mást tenni, mint beszerezni az alapanyagokat és természetesen a gépet. Véleményem szerint azonban sokkal macerásabb az otthoni kezelés, mint egy jó kis kényeztetés egy szépségszalonban!

www.oxygenszepsegszalon.hu

Címkék: , ,
Tovább a blogra »